Hoppa till huvudinnehåll
Diarienummer
AKTNR 571-571

Genom Kulturkatalogen kan kultursekreterare och bokare köpa föreställningar och tillhörande workshoppar för barn, unga och familjer med 50 % subvention (med undantag för skolbio). De föreställningar som subventioneras är beviljade stöd av kulturnämnden i Region Stockholm. Inom utbudet hittar man teater, dockteater, dans, mim och cirkus för barn och unga. Nytt för katalogen är att Skolbioutbudet ingår.

Subventionen sker i samarbete med länets kommuner, undantaget Stockholms kommun där ett annat subventionssystem gäller.

Dans och cirkus

Scenkonststödet för Dans och cirkus subventioneras via Region Stockholm Dans Cirkus. Dans-och cirkusutbudet bokas senast 15 oktober för speltillfälle under vårterminen och senast 15 mars för speltillfälle under höstterminen.

Scenkonstutbudet för teater kan bokas löpande under läsåret, se nedan.

Teater

Efter beslut om fördelning av scenkonststöd kan kommunerna 20 april 2020 se de föreställningar och projekt av de teaterkonstgrupper som fått stöd för kommande läsår här i Kulturkatalogen, tidigare Scenkonstkatalogen.

För att boka en föreställning eller workshop tar bokaren kontakt med grupperna direkt via de kontaktuppgifter som finns på respektive föreställnings produktionssida. Det går även bra att ta kontakt via knappen Bokningsförfrågan på produktionssidan. Bokning ur teaterutbudet har ingen deadline,  utan utbudet kan bokas löpande under året.

Vid bokning av många föreställningar av samma scenkonstgrupp maximeras antalet föreställningar till tio för den kommunen.

Geografisk spridning 

Regionen vill även garantera den geografiska spridningen över länet och vi har därför delat in länet i nord och syd enligt nedan. Av respektive scenkonstgrupps totala antal föreställningar måste minst 40 procent genomföras i den ena länsdelen, det vill säga i nord eller syd.

Norra länet är: Norrtälje, Sigtuna, Vallentuna, Österåker, Upplands-Bro, Upplands Väsby, Järfälla, Sollentuna, Täby, Ekerö, Sundbyberg, Solna, Danderyd, Lidingö och Vaxholm.

Södra länet är: Nykvarn, Södertälje, Salem, Huddinge, Nacka, Värmdö, Botkyrka, Tyresö, Nynäshamn och Haninge.

Samtliga prisangivelser i katalogen är bruttopriser.

All bokning av kulturaktiviteter för barn och unga ska stämmas av med kommunernas kultursamordnare/-sekreterare. Kontakta oss om du är osäker på vem som är ansvarig i din kommun.

Kulan

För överblick över utbud och bokning besök Stockholms stads utbudskatalog Kulan.

2020-02-03 11:36
Du måste logga in för att kunna beställa. Kontakta Kulturförvaltningen kiv@kultur.sll.se för inloggningsuppgifter.